2. huhtikuuta 2012

Music is my hot hot sex

Tajusin miten hassua on, että vaikka tavatessani uusia ihmisiä ensimmäisiin kysymyksiini heiltä kuuluu musiikkimaun tiedustelu, niin en ole vieläkään tehnyt postausta omista musiikkimieltymyksistäni! En kuulu niihin ihmisiin, jotka julistavat galleriayhteisöissään elämän ilman musiikkia olevan fyysisesti mahdotonta, mutta nautin erittäin suuresti hyvin monenlaisesta musiikista. Helpointa kai siis kertoa ultimatesuosikeistani ei missään järjestyksessä!



Olen ikuisessa kiitollisuudenvelassa isoveljelleni vuosia jatkuneesta Leonard Cohenin mainostuksesta, jonka niin kauan tyhmyyttäni viis veisasin. Viimein hän iski konserttilipun minulle kouraan ja muutaman kappaleen kuulleena lähdin matkaan. Ja arvatenkin lumouduin täysin herra Cohenin lavakarismasta! Suurimpia musarakkauksiani ikinä, kyynelehdin joka ikinen kerta Take This Waltzia kuunnellessa. Ja uusin albumikin on mieletön!



Muutama vuosi sitten minulla oli massiivinen naisvokalistidiggauskausi, ja siitä voin kiittää yksinomaan Regina Spektorin musiikkia. Toinen toistaan kauniimpia, sielukkaampia ja vangitsevampia kappaleita jokaiseen mielentilaan. Genius Next Door pimeisiin syysiltoihin, That LinkkiTime riehakkaaseen sängyllä pomppimiseen. Ihana, ihana nainen!



Toinen bändi joka toimii miltei missä mielentilassa tahansa on Arctic Monkeys. Vanhempi tavara ehdottomasti parasta bilemusaa, Humbug sekä Suck It And See oivaa vitutuksenlievitysmusiikkia. Jos yksi yhtye pitäisi nimetä yli muiden, se olisi tämä.



Nick Cave & The Bad Seeds on minulla vähän uudempi tuttavuus, mutta voi miten iskeekään! Rakastan tätä uuteen artistiin/bändiin tutustumisvaihetta, jokaisen kappaleen myötä rakastaa vähän enemmän.

Oivoi miten monta hienoa artistia voisin vielä mainita, mutta ikävä kyllä olen hyvin laiska. Tein kuitenkin vanhoista ja uudemmistakin suosikeistani Spotifyyn soittolistan, jonka yritin kovasti pitää lyhyenä siinä säälittävästi epäonnistuen!

12 kommenttia:

  1. Nick Cavesta ja Leonard Cohenista tuli mieleen, että saattaisit tykätä ehkä Tom Waitsista :) Se on mun ihan ultimate-lempiartisti ja muistuttaa noita kahta aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen yhden tai kaksi kappaletta herralta kuullut ja onhan tuo ääni aika upea! Täytyykin tutustua tarkemmin tuotantoon, kiitos vinkistä. :--)

      Poista
  2. En voi kuin nostella peukkua! Nick Caven Murder ballads on ihan loistava levy, se on ollut mulla suuressa kuuntelussa viime aikoina.

    VastaaPoista
  3. Ihana ihana Regina oi.
    Ja arctic monkeys on vaan pakko joskus nähdä livena :)!

    VastaaPoista
  4. Oioi sulla on aika tosi mahtava musiikkimaku, niin monia omia lemppareita (Pj Harvey, Nick Cave, Regina Spektor, Bat For Lashes, Cat power..) löytyi tuolta soittolistalta.

    Ootko ikinä muuten kuunnellut Antony and the Johnsonia tai Wild Beastsia? Saattaisit ehkäehkä tykätä niistä. :----)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/01/oh-stop-it-you.png !!

      Laitoin Antony and the Johnsonseja soimaan ja voi miten ihastuttavaa tämä onkaan, Wild Beastskin pitää siis ehdottomasti tsekata! On muuten erikätevä tapa saada mahtavia musasuosituksia, kiitos kovin!

      Poista
    2. Mulla olikin sellainen tunne että tykkäisit - itse tykkään nimittäin ihan hirmuisesti. Antonyn ääni on jotenkin aah niin kovin samettisentummanpuhuvankarheanihana. Antony kuulostaa myös tosi mahtavalta orkesterin säestämänä (olisi niin kovin ihanaa nähdä ne livenä, kun ne tulee kesällä ilosaarirockiin, mutta möhpöh en taida päästä).

      Ja juu, Wild Beasts on mun itseni mielestä aika tosi mahtava. Haluan sitten kovasti tietää, mitä tykkäät niistä!

      Poista
    3. Lupaan raportoida tykkäämisistäni sinulle! :--)

      Poista
  5. jea siisti blogi sulla!! ihana tyyli ja loistava musamaku :) nyt pilaan ton sun hienon 222 Lukijaa sorry :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos hurjan paljon! Ja ehkä voin antaa anteeksi tuon rikoksen, tämän kerran.

      Poista